Objavljeno

DigiCert je prevzel Symantec-ov CA

Dogovor vključuje vsa Symantec-ova varnostna sredstva spletnega mesta, povezana s SSL & PKI (GeoTrust, Thawte in RapidSSL).

1. decembra 2017 je DigiCert izdelal in implementiral nov, pametnejši PKI za reševanje težav z brskalniki. Vsi na novo izdani, ponovno izdani, obnovljeni ali zamenjani SSL certifikati bodo uporabljali nov sistem PKI in bodo popolnoma skladni z brskalniki, ki gredo naprej.

Kaj to pomeni zame?

Nekateri predhodno izdani SSL certifikati Symantec (GeoTrust, Thawte in RapidSSL) morajo biti PONOVNO IZDELANI in PONOVNO POTRJENI z novim DigiCert PKI pred določenim datumom v 2018 – s tem se izognete morebitnim opozorilom brskalnika. Ne skrbite, to bo hitro in neboleče – preverjanje DigiCert-a je najboljše – in kar je najpomembnejše, BREZPLAČNO! Po ponovni izdaji bo potrdilo SSL vaših strank še naprej deloval kot običajno in bo izpolnjevalo vse zahteve brskalnika. To pomeni, da bodo vaše stranke še naprej izkoriščale najvišja obdobja veljavnosti, indikatorje zaupanja vrednih brskalnikov (npr. zelena naslovna vrstica EV, HTTPS, ključavnica) in se izognili vsem neprijaznim opozorilnim sporočilom.

Kakšen je časovni okvir za ponovno izdajo?

Vsi partnerji, prodajalci, preprodajalci in končni uporabniki bodo imeli do 9 mesecev časa za ponovno izdajo (ali obnovitev) teh SSL certifikatov. Vse je odvisno od datuma izdaje certifikata.