Objavljeno

Bela hiša pozor: ponovno morate izdati svoj SSL certifikat

Bela hiša ima novo spletno stran, ki je odlična, vendar bo potrebno ponovno izdati SSL certifikat.

Bela hiša uporablja Symantec OV certifikat, ki je za malo zgrešil datum nezaupanja.

Zakaj mora bela hiša ponovno izdati SSL certifikat?

Google in Mozilla sta menila, da Symantec slabo opravlja nadzor nad nekaterimi partnerji in neodvisnimi organizacijami, ki opravljajo validacijo v drugih regijah sveta. Tako so se podjetja združila in prišla do rešitve, kjer bodo stare korenine Symanteca in vsa potrdila, ki so bila izdana, odpisali v fazah dokler Symantec ne zgradi svoj PKI. V vmesnem času je Symantec prodal varnostna sredstva spletnega mesta, povezana s SSL & PKI Digi Certu, ki bo v imenu družbe Symantec ravnala s potrjevanjem in izdajo.

DigiCert je za Symantec začel izdajati 1. decembra 2017. Zato je vsak certifikat Symantec SSL, izdan po 1. decembru varen. Na žalost je Bela hiša pridobila svoj SSL certifikat 9 dni prej, torej 21. novembra 2017.

Bela hiša ima do 13. septembra 2018 čas za ponovno izdajo in namestitvijo certifikata.

Povzetek

  • Če vaša spletna stran uporablja certifikat, ki ga je izdal Symantec, RapidSSL, GeoTrust ali Thawte in je bil izdan pred 1. junijem 2016, morate ponovno izdati certifikat pred 15. marcem 2018.
  • Če ima vaša spletna stran  SSL certifikat od Symantec, RapidSSL, GeoTrust ali Thawte in je bil izdan po 1. juniju 2016 ampak pred 1. decembrom 2017, morate ponovno izdati certifikat pred 13. septembrom 2018.

Symantec in DigiCert bosta vse certifikate, ki jih je potrebno ponovno izdati, ponovno izdala brezplačno.