Objavljeno

V oktobru prihaja Google-ovo opozorilo “Ni varno”

Z izdajo Chrome 62 bo Google vsako stran, ki nima varnega obrazca označil z “Ni varno”

Če do sedaj še niste namestili SSL certifikata, bi bil sedaj zadnji čas, da ga. Prihaja namreč pomembna prelomnica. Z izdajo Chrome 62 v oktobru, bo Google vsako stran z nezavarovanim obrazcem za vnos podatkov označil kot “Ne varno”. To ni samo opozorilo za strani, ki imajo nezavarovano prijavno polje z geslom, opozorilo velja za vsa polja kamor uporabnik lahko vnese informacijo.

Google želi s tem doseči univerzalno šifriranje spletnih strani. Podjetje povečuje pritisk na spletna mesta, da bi dodali SSL certifikat. Googlov načrt se ne bo ustavil zgolj pri opozorilu za ne varne obrazce, ampak načrtujejo prikaz opozoril za vse HTTP strani.

Če je vaša stran kaj veš kot blog ali osebna spletna stran, upoštevajte to opozorilo in si zagotovite SSL certifikat. Tudi če samo zbirate e-mail naslove kot del strategije podjetja ali če se vaši uporabniki lahko prijavijo na vašo stran, vam bo žal, da strani niste zavarovali pred izdajo Google Chrome 62.

“Ne varno” uniči vaš ugled

Nič ne uniči ugleda hitreje kot Googlov znak “Ne varno” v naslovni vrstici ali pa opozorilo, ko skuša kupec izpolniti eno od polj na vaši spletni strani.

Pa ne samo Google, tudi drugi brskalniki sprejemajo podobne pravilnike šifriranja in ne varnih spletnih strani.

Razmislite: ljudje verjamejo svojim brskalnikom. Ko eden od njih pove uporabniku, da na strani ni varno, bo večina ljudi stran zapustila. Nihče ne sedi za računalnikom in si pravi “vseeno se zdi vredno tvegati”.

Torej, če ima vaša stran kakršno koli polje za vnos vsebine – namestite SSL certifikat. Ne čakajte, da ga Google označi za nevarno. Čas je, da namestite certifikat.