Objavljeno

Google Chrome Cleanup: nova funkcija za uporabnike operacijskega sistema Windows

Hiter in lažji način čiščenja in varnosti na spletu za Chrome uporabnike

Spletni brskalnik je vaš vhod na internet. Pomislite – brez brskalnika bi bili izgubljeni. Brskalniki so vaše vozilo v splet. Spletno stran, ki jo obiščete, prikažejo tako, kot naj bi bilo predvideno in imajo vgrajene zaščitne ukrepe, ki nas varujejo.

Nedavno je Google predstavil tri nove varnostne izboljšave za uporabnike sistema Chrome Windows. Na žalost so uporabniki računalnikov Mac in Linux izvzeti in ne bodo imeli koristi od sprememb – vendar so njihovi modeli za grožnje malenkost drugačne. Googlove varnostne posodobitve so bile:

  • Odkrivanje nastavitev za polastitev
  • Enostavnejše Chrome čiščenje
  • Učinkovitejši sistem za čiščenje

Google je želel iskanje in čiščenje zlonamerne programske opreme narediti lahko in preprosto. Trio posodobitev je namenjen prav temu.

Odkrivanje nastavitev za polastitev

Ko brskate po spletu in prenašate različne stvari, ste zaščiteni z “Google Safe Browsing”, ki filtrira zlonamerne datoteke in škodljive spletne strani. Na žalost lahko kljub temu stvari zdrsnejo skozi brez zaznave. Googlova zaznava nastavitev ugrabljenih nastavitev vas opozori vsakič, ko želi vsebina, ki ste jo prenesli, dostopiti do nastavitev, za katera nima dovoljenja. Nato nastavitve ponastavi na vaše privzete nastavitve.

Nastavitve profila lahko ponastavite kadarkoli tako, da obiščete Chrome/Nastavitve/Ponastavitev nastavitev na privzete nastavitve.

Enostavnejše čiščenje Chroma

Za uporabnike operacijskega sistema Windows Chrome, ki so med uporabo interneta kopičili neželeno programsko opremo, Google poenostavlja postopek za čiščenje brskalnika in odstranjevanje zlonamernih programov. Kadarkoli Google zazna nezaželen program, bo uporabnike obvestil in jim predlagal odstranitev programa.

Učinkovitejši sistem za čiščenje

Google je prav tako izboljšal dejanski mehanizem za odkrivanje in čiščenje zlonamerne programske vsebine. Sedaj odkrije in odstrani več nezaželene programske opreme kot kadarkoli prej. Opozorilo: novi sistem ni splošni antivirus – odstrani samo programsko opremo, ki ni v skladu z Googlovo politiko nezaželene programske opreme.

Zaključek

Google poskuša ohraniti vaš računalnik brez neželene programske opreme, vključno z malware-om in junkware-om. Te izboljšave bodo ohranile vaše nastavitve zavarovane, naredile vaše prenose varnejše in izboljšale Googlovo zmožnost odstraniti vse slabe programe, ki jih najde.